Praktische info

Tarieven 2023/2024

Leerlingen jonger dan 21 jaar – €21,00 per 30 minuten

Leerlingen ouder dan 21 jaar – €27,23 per 30 minuten

Bovenstaande tarieven zijn inclusief BTW. Op leerlingen van 21 jaar en ouder is het wettelijke BTW-tarief van 21% van toepassing

Ik verkoop strippenkaarten van 10 lessen. Na iedere les wordt er een strip afgetekend. Uiteraard is het mogelijk om bijvoorbeeld 2 lessen achter elkaar te plannen (1 uur les) dan worden er 2 strippen afgetekend.

De aangeschafte strippenkaart vervalt één (1) jaar na uitgiftedatum. Er is geen restitutie mogelijk, ook al zijn niet alle strippen gebruikt.

Oefenen

Om optimaal van de les te profiteren is het nodig dat je thuis kan oefenen (het liefst iedere dag 10 tot 15 minuten). Een keyboard is alleen voor het allereerste begin handig, zeker als je nog niet weet of je door wilt gaan met pianoles.
Mijn advies is om een echte piano aan te schaffen. Een piano laat je direct voelen hoe een klank tot stand komt en is ook voor je ogen en oren een feest. Een behoorlijke investering maar wel één voor het leven mits de piano goed onderhouden wordt. Heb je advies nodig bij het aanschaf van een piano dan kan je mij altijd contacten.

Tegenwoordig zijn goede digitale piano’s te koop, met gewogen toetsen en een natuurlijke klank. Zij hoeven niet te worden gestemd en kunnen ook met koptelefoon bespeelt worden. Je medebewoners en buren zijn er misschien blij mee, en je kunt ook in de avonden oefenen.

Veel pianozaken en pianostemmers bieden goede tweedehands piano’s aan. Koop nooit een piano zo maar op marktplaats! Net als bij een auto moet altijd een vakman de gecompliceerde binnenwereld van de piano onderzoeken om hem op waarde te kunnen schatten.