Methode

Ik geef pianoles volgens de Alfred methode.
(De Alfred methode is opgezet om het pianospel snel onder de knie te krijgen door middel van de akkoorden aanpak.
De lessen klimmen geleidelijk omhoog qua moeilijkheidsgraad, zonder dat er gaten ontstaan als gevolg van het overslaan van de moeilijkere gedeelten. Daar komt bovendien nog eens bij dat er voor beide handen akkoorden aangeleerd worden. Dit heeft als gevolg dat de melodieën muzikaal gezien naar een hoger niveau worden getild.
Wat ook wordt behandeld, is hoe akkoorden nu eigenlijk qua opbouw in elkaar steken. In plaats van de akkoorden uit het hoofd te leren, wordt u aangeleerd hoe je zelf de akkoorden kunt afleiden. En dit in elke toonaard waarin gespeeld wordt.  – bron – www.broekmans.com)

Spelenderwijs leer je dus piano te spelen en noten te lezen. Het les- en theorieboek zijn daarin de belangrijkste boeken, aangevuld met extra boeken met liedjes.

Je krijgt les op jouw niveau (van jonge beginner tot volwassen beginner), dus als je jong begint heb je een ander boek als dat je al volwassen bent. Mocht je al les hebben (gehad) via een andere methode, dan kan je daar bij mij uiteraard mee verder gaan.
Rosalie_1